Skip to content Skip to footer

METALKO lux

Metalko LUX je izdelana iz visokokakovostnega barvnega aluminija, ki mu je za trdoto dodan še mangan in magnezij, zato ima izredno dolgo življenjsko dobo. Aluminij je namreč material, ki ne rjavi, odporen je proti staranju in koroziji. Visoka kakovost žgane barve, ki se nanaša po sistemu “coil-coating” še dodatno podaljša življenjsko dobo brez stroškov vzdrževanja, zato je odločitev za streho Metalko pametna in varčna tudi iz ekonomskega vidika.
Zaradi izredne odpornosti aluminija je kritina Metalko LUX pri mehanskih obremenitvah in v izjemnih vremenskih razmerah (močan veter, dež, sneg, toča, led) praktično neuničljiva.

Metalko LUX daje lep videz klasičnega strešnika, ki je dodatno oplemeniten s pestrim izborom različnih barv. Vsi pripadajoči strešni elementi: žlebovi, cevi, obrobe, žlote, dimne obrobe in snegolovi so prav tako iz visokokakovostnega aluminija v barvi kritine, kar daje strehi celovit, eleganten videz. Je lahka, primerna je za vse vrste sanacij starih, šibkejših ostrešij in za vse vrste novogradenj, saj se zaradi dobrih mehanskih lastnosti prilagaja vsakemu arhitekturnemu slogu.

Tehnični podatki

Dolžina modulov:

Širina plošče:

Širina pokrivanja: 1160 mm

Minimalni naklon: 12 °

Vsako ploščo pritrdimo s štirimi prokrom žičniki na letev na spodnjem robu plošče. Odlična sposobnost pregibov omogoča izdelavo tudi v zahtevnih arhitekturnih situacijah. Strešnik Metalko LUX je dobro premišljen izdelek sodobne tehnologije. Izdelan je iz visoko kakovostnega barvnega aluminija, ki mu je dodan mangan in magnezij (zlitina je iz AlMn1 Mg 0,5 EN 573). Strešna kritina Metalko je zaradi visoke kvalitete aluminija in sodobne tehnologije varna pred neurjem in se tudi v ekstremnih vremenskih razmerah ne zlomi. Kritina Metalko je lahka, primerna je za vse vrste sanacij starih, šibkejših ostrešij in za vse vrste novogradenj, saj se zaradi dobrih mehanskih lastnosti prilagaja vsakemu arhitekturnemu slogu. Pokrivni sloj krovnih plošč je nanešen po tehnološkem postopku coil-coating z dvoslojnim termo lakom v svetovno znani lakirni liniji NOVELIS in opečno profiliran na avtomatsko vodeni proizvodni liniji v proizvodni hali podjetja Metalko Bučar d.o.o.. Material strešnika Metalko LUX je dobil najvišje ocene na preizkuse, ki določajo naslednje lastnosti po EN 573:

Barve strešne kritine

Kritina METALKO Lux je dodatno oplemenitena s pestro paleto različnih barv, ki nudijo visoko kakovosten plastificiran sloj in zagotavljajo izredno dolgo življenjsko dobo strešnika brez vzdrževanja, odstopanja ali luščenja. Na voljo so Vam naslednje standardne barve: čokoladno-rjava, opečna, višnjeva, antracid in zelena.

Atracit

RAL 7016

Rjava

RAL 8017

Rdeča

RAL 3009

Zelena

RAL 6005

Rdeča

RAL 8004

Opomba * – možnost barvnega odstopanja. Original barvni vzorec si lahko pogledate v naši prodajno-proizvodni enoti v Štorah.

0
Dolga življenjska doba -Brez rjvenja
0
Odporna na ogenj
0
Odporna na poškodbe toče
0
Možnost popolnega recikliranja

Referenčni objekti